torsdag, februari 09, 2006

The Barnsbury, Islington, London

3 februari 2006
Middag


Vi var på jakt efter gastropubar, och fastnade för en i grannskapet. Redan när vi bokade bord några timmar före middagen hade jag spanat in Duvelflaskorna bakom disken, så fördrinken vållade ingen beslutsångest. Sällskapet tog ett glas Pinot Grigio.

Dagens soppa kan vi faktiskt inte erinra oss vad det var, så den lämnade inga bestående intryck. Men jag minns att det var särdeles trevligt att äta den. Scallops är pilgrimsmusslor, och de hade väl legat smula länge på halstret, annars helt OK.

En riktig höjdare var Fillet Steak. En fem centimeter tjock och fullständigt mör köttbit, serverad med klyftpotatis och svamp. En fröjd. Kronärtskocksquichen var perfekt spröd och serverades med en fin sallad. Till det drack vi ett Vacqueras (rött vin), kärvt men lättdrucket, precis som vi ville ha det.

Desserterna var särdeles stabbiga och egentligen ingen nödvändighet för att kröna besöket med. Bananpudding med glass - ja det är vad det är... Och Winter Crumble var någon sorts smulpaj med rabarber och aprikos, och som sagt: lite väl rikligt...

Inga kommentarer: