torsdag, oktober 23, 2008

Volym i Malmö

Mat: 5
Prisvärde: 5
Service: 2
Stämning: 3

Efter några öl gick jag direkt på huvudrätten, lammrostbiff med rotsakspuré och kantareller (179 kr), och fy satan vad bra. Köttet underbart rosa och fullkomligt mört, hade kunnat skäras med smörkniv. Rotsakspurén otroligt fin med bra smak av palsternacka. Rödvinssåsen perfekt och över alltsammans en svag, svag air av kanel. Utbudet vin på glas var snålt (ett utöver husets), men det chilenska jag fick in (Castillo) var helt ok.

Mitt sällskap åt en potatis- och purjolökssoppa (59 kr) som kunde haft lite mer krydda i sig, samt en burgare (139 kr). Oerhört vackert serverad, saftig och god.

Servicen på Volym brukar vara tadelfri, men ikväll var det inget vidare. Trots att krogen bara var tredjedelsfull tog det tid att beställa (maten kom dock raskt). Personalen verkade ha det lite för trevligt med sina vänner vid baren. Restaurangdelen försummades och vår sista ölrunda glömdes bort.

2 kommentarer:

Anonym sa...

De gänger jag varit på Volym har även jag märkt det samma; maten mycket bra -sevicen tyvärr alltför slapp.
Krogen som ett extra vardagsrum? Ja, tack. Men för gäster, inte för personal, om jag får be.
Malmös krögare (och övriga sveriges...) borde titta oftare på de gamla avsnitten av Gordon Ramsey. (Vars pub The Warrington f.ö. starkt kan rekommenderas).
Tack för trevlig Blogg.
Inte besökt någon krog i SA att rapportera ifrån?

Tor Billgren sa...

Jodå, jag har ätit på massor av Sydafrikanska toppkrogar... Ambitionen är att skriva om besöken, men jag har inte riktigt kommit igång. Men snart... :-)