tisdag, december 06, 2005

Café le fil du Rasoir, Malmö



Torsdag 1 december 2005
Tidig middag


Nej!
Jag ville inte att det skulle hända.
Men det hände.
Jag blev besviken på Rasoir...

Till etablissemangets säkraste kort Bouef Bourguignon beställde jag in stekt potatis. Anrättningen kom in i sedvanlig silverskål (det känns som silver...), och potatisen bredvid. Men vad ser jag? Kokt stekt potatis. Förfärligt. Vilket bedrägeri! Kokt potatis kan aldrig bli stekt, hur mycket man än brassar på den. Kokt potatis är kokt. Stekt är stekt. Det handlar om kemi.

Det blev sannerligen inte bättre av att den kokta potatisen tycktes vara stekt i stekflottet som blev över från spättan. Det smakade alltså fisk...

1 kommentar:

Anonym sa...

Vill bara påpeka att "stekt potatis" allmänt vedertaget är just kokt potatis som sedan steks (inte i stekflott från spätta dock) annars så heter det "råstekt potatis".
mvh
Petra Besserwisser